Vårt nyrenoverade kök

lördag, oktober 20, 2012

Ja så var det dags. Att visa vårt nyrenoverade kök. I alla fall i en vinkel där socklar är uppe. Kvarstår att fixa lite till vid matplatsen. Före och efter bilder från köket. Puhhh ganska stor förändring har det blivit. Vi rev överskåpen och anlitade en firma att sprejmåla köksluckorn samt stommarna vita. Golvet har vi målat själva. Kaklet på väggarna åkte bort och vi har spacklat och putsat väggen för att sedan måla den svart. Tanken är att bänkskivan och väggen ska upplevas som att de smälter samman. Vi valde att bevara de inslag av trä som fanns i köket i övrigt. Detta för att mjuka upp intrycket, så bardisken (syns lite till höger på bilden) slipade vi upp och strök på några lager vax. Vax är för övrigt en riktigt bra produkt att jobba med.

 EfterBarstolarna har vi köpt på BoConcept i Malmö och mattan från Day Home. Mest nöjd är vi nog med Aröd lampan som vi  gjort en egen montering och lösning på. Den finns inte som vägglampa från IKEA men vi gjorde om den ...till elektrikerns fasa. Nu ett titt på hur det såg ut innan....
Före

Ja man kan säga att vi såg potential i köket. Ljusare och betydligt modernare efter renoveringen. Älskar de vitmålade golven. En närliggande hall och trapp fick också golven vitmålade när vi ändå var i gång. Vi ses imorgon igen och då ska jag tipsa er om en fin fin utlottning.2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKE-LIVING All rights reserved © Blog Milk Design Powered by Blogger