DIY - Soffbord

måndag, augusti 13, 2012

Vi kickar igång veckan med det tyngsta DIY projektet vi gjort. Soffbord med betongskiva. Vi hittade inspiration från House Doctor och de soffbord som liknar lastpallar. De går att hitta i många inredningstidningar. Så vi provade att göra en egen "lastpall" och lade sedan på en betongskiva som vi provade att gjuta själv. Hjulen går att hitta i olika storlekar, de vi har köpt finns på Harald Nyborg.
Skivan i betong trodde vi skulle bli slätare. Vi använde finbetong men kanske skulle man blandat mera eller använt annan betong. Eventuellt provar vi igen nästa år med en annan typ av betong, men den är mer "ruff" som den är nu så, ja...
Om ni provar att gjuta och inte testat det innan, så kan vi rekommendera att olja formen ni bygger med matolja. Det gjorde att vår skiva släppte väldigt lätt. Bordet är behandlat på samma sätt som soffan, men järnsulfat och bets.
Nu har vi hela möblemanget klart och det är bara att njuta. I alla fall ett tag...till dess att vi börjar med nästa lilla projekt. Ha det fint!

9 comments:

 1. Supersnyggt,vad duktiga ni är, vill kopiera hela konceptet nu när vi får tak på vår altan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att vi kunde ge lite inspiration. Kolla in den andra kommentaren här nedan angående att gjuta i betong och lycka till nu när ni har taket klart :)

   Radera
 2. Fint. Det finns speciella gjutformsskivor att köpa på Bauhaus. Använd fiberbetong, vibratorslang samt putsa/släta av ytan under brinningen. Använd en slätbräda. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiberbetong! Tack för tipsen, det uppskattas mycket. Hittade Finjas steg-för-steg dokument på nätet men då ska vi istället testa Fiberbetong. Om du har tips på hur man blandar på bästa sätt så skriv gärna några rader. Det är ju inte alla som har en cementblandare hemma..och vi hittade på en egen lösning men som kanske inte var helt optimal.

   Tack!

   Radera
 3. Wow! what a fantastic job! Can you make the whole set for me too?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! Yes just need another 4 weeks of vacation to create it :) Feels like I need it again.

   Radera
 4. Montera på en rejäl flytspackelvisp på en borrmaskin modell "sån som alla gubbar över 60 har i garaget"...typ. Det går att lägga på ett lager till på den gjorda skivan, armera med nät och genomgående distanserad bult bara, eller låt den nya skivan ligga löst ovanpå, det blir fint. Tips: blanda ner valfri mängd kaffepulver om du vill ha mörkare nyans.Skivorna går att fixera i varandra med vanlig pl600 konstruktionslim.

  SvaraRadera
 5. This turned out great. I really like the idea of putting it on casters too.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKE-LIVING All rights reserved © Blog Milk Design Powered by Blogger