DIY - Aröd till vägglampa

söndag, maj 13, 2012


Så var det dags för nästa egna DIY projekt med Aröd lampan från IKEA. Aröd lampan tycker jag påminner en hel del om PJ 65 men den har en helt annan prislapp (4000 kr för PJ jämfört med 450 kr för Aröd).
Ovan bilder från köket där vi satt upp Aröd. PJ lampan nedan till vänster och Aröd till höger, originalet som bordslampa.
Vi gav oss i alla fall på att göra om Aröd till en vägglampa. En annan bloggerska My Casa (via Livet Hemma) hade gjort om den och det inspirerade mig. Vår fästanordning blev dock lite annorlunda. Vi var ändå i farten att dra om el i köket så vi ville ha alla kablar infällda i väggen. Så efter mycket letande och tankar blev det att vi kapade lampan, strax efter dess första ledade del (från lamphuvudet sett). Därefter använde vi en flagghållare till att fästa lampan i väggen som vi också borrade extra hål i för att få kablarna att gå osynligt in i väggen. Flagghållare som vi inhandlade på Bauhaus målades svarta. Då röret på lampan var något tunnare än flagghållarens hål, fick vi fylla ut mellanrummet med ytterligare ett rör.


 
Köket i sin helhet är inte 100% klart ännu och före och efter dröjer därför lite. Men lamporna gillar jag skarpt. Vad säger ni? Är den inte rätt lik PJ 65 lampan fast till ett lite lägre pris? 

Nej nu ska jag fortsätta njuta av söndagen här! Ha en fortsatt fin helg.


1 comments:

  1. Så utrolig fint det ble!
    Glad jeg fant bloggen din via
    trettien.
    klem Hege

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKE-LIVING All rights reserved © Blog Milk Design Powered by Blogger