White ohh white

tisdag, juli 31, 2012

Back to business! Andra dagen tillbaka på jobbet idag. Slut på lång sovmorgon. Men inte på all inspiration. Hittade dessa fina bilder via bloggen Vosgesparis. Lamporna finner man i diverse magasin och är otroligt populära. Allt de verkar bestå av är någon forma av ståltråd och vitt tyg!!! Men häftig!










All pictures (C) Maz Zambelli 


Gillar det rustika i bilderna även om jag inte själv skulle vilja ha sådan stil. De vitmålade tegelväggarna inspirerar. Gillar också när kranen sitter direkt monterad i väggen. Praktiskt och snyggt. Nej nu fånga vi tisdagen!


DIY - Hörnsoffa

lördag, juli 28, 2012

Hepp! Här har vi den. Hörnsoffan som vi jobbat med. Den blev precis så bra som vi hade hoppats på. Här får man plats många, och när man inte är många, ja då kan man ligga lite här och där. Precis som det var tänkt. Sju platser totales. Det ni! Här myser vi nu från frukost till sena kvällen.














Och sena kvällar med en filt och något mysigt att läsa.



Ni får gärna kontakta oss för att veta hur vi byggde allt. Men i stora drag så följde vi höjd och vinklar från vår soffa vi har i vardagsrummet. Mannen som varit så fantastisk att snickra allt har mer detaljer, och har ni frågor får ni gärna höra av er. Vi behandlade allt trä med Järnsulfat som vi blandat ihop med bets , vatten och diskmedel. Happy Homes hjälpte oss med hur vi skulle blanda. Denna behandling gör att virket ser mer grått ut till färgen. Dynorna köpte vi på IKEA och vi byggde soffan efter bredden på dynorna. Kuddarna till ryggen tyckte vi behövde lite mer fyllnad så vi lade i ytterligare en kudde i alla. Totalt med virke, skruvar, kuddar, färg så gick det på ca 4 500 kr. Skulle vi köpa en lika stor hörnsoffa kostar det betydligt mer och nu fick vi den precis som vi ville. Mer inlägg hittar ni på steg 1 och steg 2.

Nu fortsätter vi med soffbordet men det dröjer lite innan vi kommer vara klara. Betongen ska härda i några dagar. Det kommer garanterat bli det tyngsta DIY projekt vi gjort! 

Tjingeling!





Sneak Peek

onsdag, juli 25, 2012

Oj vilken dag det varit idag. Det blev paus i vårt fixande med all rätt en så fin dag. På 2 hjul tog vi oss istället till Danmark. Vi besökte stränderna i Hornbaek och Gilleleje. Så fantastiskt fint! Dessa ställen kan jag varm rekommendera om ni inte varit där.

Men nu till något annat...en tjuvtitt på den hörnsoffa vi snickrat på och som nu är färdig!!! Så otroligt nöjd. Efter en dag på stranden är det nu här vi myser långt in på kvällen.




Fler bilder kommer strax, samt hur vi gick tillväga och vart vi inhandlat allt. Men nu....soffläge!





Paus

tisdag, juli 24, 2012

En dags paus blir det allt när vädret är helt fantastiskt här i Skåne. Kanske blir det en tripp till Danmark för olika strandhugg. Till dess vi ses igen onsdag så har vi satt igång att gjuta betong. Något vi aldrig gjort. Ska bli kul att prova något nytt. Vi kommer följa tips för hur man gjuter från denna sida!




Soffbordet är nu det enda som kvarstår av våra utemöbler vi snickrat ihop, och en del där är tänkt att bli i betong. Hörnsoffan blev klar igår, och den måste bara få torka till först...Sedan tror jag att vi ligger där, den tid som kvarstår av semestern. Underbara semester!



Egen utemöbel - steg 2

måndag, juli 23, 2012

Målet är ingenting, vägen är allt. Den har ni väl hört?! Jag är beredd att hålla med till 100%. Passar bra nu med allt pyssel här hemma. Skaparglädje på hög nivå!!!

Igår blev hörnsoffan målad (behandlad) med järnsulfat blandningen som bestod av ja.. järnsulfat, bets (grå), vatten och diskmedel. Trodde nog att det skulle mörkna i färgen lite mera. Men med tiden ska det ge virket den där slitna looken. Som om tålamod var min bästa egenskap...Ser mig själv nästa vår en till behandling om den inte mörknat mer till det slitna grå.
Idag ska vi börja på soffbordet som ska byggas av liknande trä och få ett liknande utseende som detta soffbord från House Doctor. Hjulen var billigast på Harald Nyborg vad jag kunde se.





Stay tuned!





Egen utemöbel - steg 1

lördag, juli 21, 2012

God morgon lördag! Här har vi ritat och räknat. Nedan ser ni den första 3-sits delen av vår egen utemöbel. Idag ska den första 3-sits soffan målas (soffa med 7 platser totalt). Igår inhandlades kuddar och dynor på IKEA samt järnsulfat för att behandling av trä. Soffan är anpassad i storlek efter IKEA´s dynor så hoppas att det passar!!!








Kliar i fingrarna att fortsätta! Vi ses senare med lite mer uppdateringar!




I väntan på solen

torsdag, juli 19, 2012

...bygger vi här hemma på hörnsoffan som ska vara ute på terassen. Idag har vi en utemöbel i konstrotting och den är för liten. Vill ha en hörnsoffa man kan ligga raklång i (om man skulle få tid...). Den vi ritat på nu blir riktigt stooor, sju platser totalt. Idag blev den första delen klar. Bilder kommer snart. Lite härliga uteplatser kommer därför här som lite inspiration. Och imorgon så ska solen komma tillbaka sägs det, äntligen.





Bilder från homedit.com samt agentbauer.com

Imorgon ska det inhandlas järnsulfat för att behandla soffan i trä, så det får en grå färg. Men innan dess ska den slipas.
Ni hänger väl med!?



  

Då kör vi igen!

tisdag, juli 17, 2012

Ja då var vi igång här hemma med diverse projekt. Sommarpratarna på i lurarna och sedan slipa golvlistor och måla. Hallen intill köket ska fixas lite. Regnet verkar vilja vara kvar några dagar framöver här i Helsingborg, så det är bara att ta vara på dagarna till fix här hemma. Men det känns helt ok. Här nedan kommer lite pics från huset och en annan del av köket. Just nu har ett gammalt skrivbord fått åka fram då vi behövde mer avlastning till den fest vi nyligen hade. Vee Speers tavlorna hamnade i köket istället för vardagsrummet. Ljusslingan är nyligen inhandlad från Granit. Ohh vad jag gillar den butiken.








Har ni någon favorit så här långt bland sommarpratarna? Anja var ju hur modig om helst! Nej nu väntar nyaste Plaza. Ha det gott!



Summer feeling!

måndag, juli 16, 2012

Hej där! Liten längre paus har det blivit. Men här har det varit big time party och fullt med jobb. Men nu tillbage. Och det med bilder från ett härligt boende med inspiration för stenläggning. Första bilden här är ett alternativ istället för att lägga sten runt huset t ex. Älskar soffan på bilden med kuddarna och krukan till blomman.









Otroligt vackert!

Fotograf Tim Bjørn och mer bilder hittar ni på Bo Bedre. Vi ses snart igen. Nu med lite hemma fix på gång då vädret verkar ha lite svårt att bestämma sig. Hoppas vi ses!



Emmas Designblogg

måndag, juli 09, 2012

Idag har vädret varit mer ostabilt vilket gör att det lockar mer att sitta vid datorn. Tittade in på Emmas Designblogg och hittade fina bilder från ett reportage i Bo Bedre. Alla foton tagna av Jonas Bjerre-Poulsen.
I reportaget ingick de stolar jag har en viss dragning till, Eames...De finns bland annat till ett lägre pris här. Även om de verkar vara en bättre kopia...












Njuter av bilderna och drömmer mig bort lite. Någon som har en Eames stol där hemma?! Ska nog göra slag i sak och provsitta en i alla fall. Kostar ju inget...Aohhhhh!


Vi ses!  


Göteborg igen!

fredag, juli 06, 2012

Ny pärla från Alvhem, dock redan såld om någon skulle vara sugen. Alltid så snygga lägenheter. Det är boendet med den vackra inredningen får starta helgen för alla er som jobbar fortfarande.








Foto: Alvhem


Trevlig helg! 


Varma sommarkvällar...

torsdag, juli 05, 2012

Igår och idag har varit otroliga sommarkvällar. Vi har suttit ute länge och känt doften från Jasminen som växer nära och bara insupit sommaren. Ljusslingan (solcellslampan) från IKEA har fått plats på terrassen. Solvinden heter den och ni hittar den här.






Vi har också börjat med ramen till bordet vi ska göra själva. Ett soffbord till hörnsoffan vi ska bygga. Vi tänkte gjuta bordsskivan och sedan sätta den ovanpå en pall som vi bygger själva (liknande en lastpall). Allt detta på fyra stora hjul. Men det dröjer nu ungefär en vecka innan vi får tid att fortsätta. Gahhh det kliar i fingrarna att fortsätta. Någon som har testat att gjuta och har tips?!

 Önskar er en fin sommarkväll.







Klick, Klick

tisdag, juli 03, 2012

Har hittat en ny site med inredning som jag bara måste klicka hem ett par kuddar från. Till råga på allt heter kudden "Medelpad". Mina gamla hemtrakter. Så det avgjorde det hela. Ta en titt på sidan Oscar & Clothilde, så mycket fint till bra pris. Under kategorin Scandinavian Line finns den och mycket annat. Lite smakprov här nedan.











Imorgon har de lovat en hel del sol och det blir lite tid i trädgården. Lång frukost ute i solen, titta på hur svalorna flyger och bara vara. Kanske en tur till stranden! Hoppas ni har det bra och att solen kommer till er imorgon.




Lovely House Doctor

måndag, juli 02, 2012

Aj aj aj vad mycket snyggt i House Doctors nya katalog. Kanske blir det att klicka hem något bland allt fint. Kaffekopparna här nedan är bara för snygga. Skulle kunna tänka mig allt och lite till....






















Alla bilder är från House Doctor


Kolla också in det nya nätmagasinet Fine Decor som jag adderat längs till höger. Och det bästa är att den är helt gratis. Många fina fynd hittade jag där men mer om det imorgon. Men åter till House Doctor, så otroligt många vill ha saker.

Med dessa bilder önskar jag er en fin måndag och årets bästa månad välkommen!





Fixartagen ute!

söndag, juli 01, 2012

Jordgubbar, smultron och huden varm av sol. Semestern har börjat och det känns hur bra som helst. Är ni lediga?!

Igår bar det iväg till diverse butiker för att fixa i trädgården och blommor planterades. Ja ett större träd i kruka som samt en palm av något slag. Ja ni hör hur bevandrad jag är bland blommor....De ska i alla fall stå året runt och man ska ta in dem under vintern. Så de ska kunna gå att ha i flera år vilket är ett måste. Bilderna nedan är från terrassen och den har vi även tänkt bygga en egen hörnsoffa på längre fram på semestern. Jagar just nu efter mysiga dynor, som helst ska vara ljusgrå eller vita. Tipsa gärna om ni vet något ställe.








Krukorna är däckkrukor från Rusta till ett bra pris som jag köpte förra sommaren. Ljuslyktan från Bloomingville och som vi fått av vänner. Mycket bra smak! Me like!

I denna solstol som skymtar på bilderna hoppas jag få sitta och njuta mycket i juli, ja i alla fall mellan alla projekt här hemma :)

Vi ses snart igen!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKE-LIVING All rights reserved © Blog Milk Design Powered by Blogger